Aantal personen: 6-8 stuks – bijgerecht


  • Ingredi├źnten

    • 100 gr ontbijtspek, gesnipperd
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • Zout
    • Peper
    • 2 eieren, gesplitst
    • 200 gr rauwe aardappels, geraspt
    • 100 gr bloem, gezeefd
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 25 gr gesmolten boter
    • 1 theelepel tijm, gedroogd
    • 12 groene olijven, in plakjes
    • Extra nodig: muffinbakplaat, ingevet


  • Bereiding:

    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • In droge koekenpan spek uitbakken
    • Sjalot toevoegen, ┬▒ 5 minuten bakken
    • Laten afkoelen
    • Mengen: eidooiers, aardappel, bloem, bakpoeder, boter, tijm, olijven,
      zout, peper, spek en sjalot
    • Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen
    • Holletjes van bakplaat tot 2/3 vullen
    • In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken
    • Idee: vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1
      theelepel rozemarijn