Aantal personen: 6-8 stuks – bijgerecht
-
Ingrediënten- 100 gr ontbijtspek, gesnipperd
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- Zout
- Peper
- 2 eieren, gesplitst
- 200 gr rauwe aardappels, geraspt
- 100 gr bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 gr gesmolten boter
- 1 theelepel tijm, gedroogd
- 12 groene olijven, in plakjes
- Extra nodig: muffinbakplaat, ingevet
-
Bereiding:- Oven voorverwarmen op 200 graden
- In droge koekenpan spek uitbakken
- Sjalot toevoegen, ± 5 minuten bakken
- Laten afkoelen
- Mengen: eidooiers, aardappel, bloem, bakpoeder, boter, tijm, olijven,
zout, peper, spek en sjalot - Eiwitten stijfkloppen en door massa scheppen
- Holletjes van bakplaat tot 2/3 vullen
- In midden van oven in 20-25 minuten gaar bakken
- Idee: vervang tijm en olijven door 1 theelepel mosterdpoeder en 1
theelepel rozemarijn