• IngrediĆ«nten:



    • 10 rode geconfijte kersen


    • 200 gr blanke gemalen amandelen


    • 100 gr suiker


    • 2 tot 3 eetlepels kirsch


    • 2 eetlepels water


    • 100 gr notennoga


    • 2 eetlepels kirsch


    • Gezeefde poedersuiker

  • Bereiding:



    • Hak de kersen fijn en vermeng ze met de amandelen, suiker, water en kirsch tot een massa is ontstaan die zich laat uitstrijken


    • Roer de notennoga au-bain-marie tot een romige massa en voeg twee eetlepels kirsch toe


    • Roer tot bekoelen af en toe door, tot de massa bijna dik is en kneed hem dan door


    • Rol de massa op gezeefde poedersuiker uit


    • Verdeel de amandelmassa voorzichtig over de nogamassa, druk dit plat en steek er met een kleine vorm bonbons uit


    • Laat die op een koele plaats gedurende 12 tot 24 uur staan