Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 à 2 pond dik bevleesde krabbetjes
    • 2 uien (1 fijn en 1 grof gesneden)
    • 2 fijngemaakte teentjes knoflook
    • 1 1/2 tl djahépoeder
    • 1/2 rode paprika in blokjes (of wat sambal)
    • 3 eetl ketjap manis
    • 150 gr taugé
    • Zout
    • Peper
    • Nootmuskaat


  • Bereiding:

    • Snijd de krabbetjes zo in stukken, dat u tenminste aan één stuk twee ribben heeft
    • Vermeng de stukken krab met de grove ui, knoflook, djahépoeder, paprika, wat zout, peper, nootmuskaat en de ketjap
    • Laat het vlees 1 uur in een schaal met de marinade liggen
    • Bak of grill ze dan knapperig bruin en leg ze op een schaal
    • Fruit intussen de fijne ui met de uitgelekte taugé en naar smaak afgemaakt met zout, peper en nootmuskaat
    • Fruit de taugé niet te lang, want die moet knapperig blijven
    • Drapeer dan de taugé op de krabbetjes en serveer bij witte rijst
    • Geef er een sajoer of tjap tjoi bij