Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 à 2 pond dik bevleesde krabbetjes
- 2 uien (1 fijn en 1 grof gesneden)
- 2 fijngemaakte teentjes knoflook
- 1 1/2 tl djahépoeder
- 1/2 rode paprika in blokjes (of wat sambal)
- 3 eetl ketjap manis
- 150 gr taugé
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
-
Bereiding:- Snijd de krabbetjes zo in stukken, dat u tenminste aan één stuk twee ribben heeft
- Vermeng de stukken krab met de grove ui, knoflook, djahépoeder, paprika, wat zout, peper, nootmuskaat en de ketjap
- Laat het vlees 1 uur in een schaal met de marinade liggen
- Bak of grill ze dan knapperig bruin en leg ze op een schaal
- Fruit intussen de fijne ui met de uitgelekte taugé en naar smaak afgemaakt met zout, peper en nootmuskaat
- Fruit de taugé niet te lang, want die moet knapperig blijven
- Drapeer dan de taugé op de krabbetjes en serveer bij witte rijst
- Geef er een sajoer of tjap tjoi bij