Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 snee brood
    • 2 preistengels
    • 1 selderstengel
    • 4 uien
    • 500 gr zurkel (veldzuring)
    • 4 grote aardappelen
    • 2 liter bouillon
    • 1 liter verse melk
    • Boter
    • Olie
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Snijd de groenten fijn
    • Stoof ze vervolgens samen met 2/3 van de zurkel aan in boter en laat ze uitzweten
    • Bevochtig met bouillon en voeg de versneden aardappelen toe
    • Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken
    • Mix, kruid met peper en zout en haal door een zeef
    • Voeg de verse melk aan de kokende soep toe
    • Garnituur:
    • Versnijd de resterende zurkel in reepjes, stoof ze aan in boter en doe ze bij de soep
    • Versnijd het brood in dobbelsteentjes en bak ze in olie en boter