Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 200 gr spek
- 500 gr gedroogde witte bonen
- 2 uien
- 1 wortel
- 1 kruidentuiltje
- 2 preistengels
- 1 liter melk
- Boter
- Broodkorstjes
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week Daarna mogen ze in licht gezouten
water met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken - Snijd intussen de uien en prei fijn, stoof aan in boter en voeg de groenten toe
- Vul de kookpot aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook
- Laat de ingrediënten zachtjes gaar worden
- Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiljte, mix de soep, kruid en werk
af met kokende melk - Als de soep klaar is, worden de broodkorstjes in boter gebakken
- Het uitgebakken, in lange, smalle reepjes versneden spek is een bijkomend garnituur
- Voeg ze bij de soep voor de finishing touch
- Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week Daarna mogen ze in licht gezouten