Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 200 gr spek
    • 500 gr gedroogde witte bonen
    • 2 uien
    • 1 wortel
    • 1 kruidentuiltje
    • 2 preistengels
    • 1 liter melk
    • Boter
    • Broodkorstjes
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week Daarna mogen ze in licht gezouten
      water met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken
    • Snijd intussen de uien en prei fijn, stoof aan in boter en voeg de groenten toe
    • Vul de kookpot aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook
    • Laat de ingrediĆ«nten zachtjes gaar worden
    • Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiljte, mix de soep, kruid en werk
      af met kokende melk
    • Als de soep klaar is, worden de broodkorstjes in boter gebakken
    • Het uitgebakken, in lange, smalle reepjes versneden spek is een bijkomend garnituur
    • Voeg ze bij de soep voor de finishing touch