Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 2 sjalotjes
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel boter
- 200 gram kastanjepuree (uit blik)
- 6 eetlepels slagroom
- 2 eieren
- 4 eetlepels geraspte oude kaas
- 2 theelepel majoraan
- 2 eetlepel fijngehakte peterselie
- Zout
- Versgemalen peper
Bereiding:
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
- Snipper het sjalotje en de paprika
- Verhit de boter en fruit de sjalot en paprika even
- Roer de kastanjepuree en de slagroom los met een staafmixer of in de keukenmachine
- Meng het ei, de kaas, het sjalot-paprikamengsel, de majoraan en de peterselie erdoor
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Bekleed 4 kleine taartvormpjes (doorsnede ± 10 cm) met het bladerdeeg en schep het kastanjemengsel erin
- Verwarm de oven voor op 225° (gasstand 5)
- Bak de kastanjetaartjes in het midden van de oven in 7plusmn; 20 minuten goudbruin en gaar