Aantal personen: 4


Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kastanjepuree (uit blik)
  • 6 eetlepels slagroom
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas
  • 2 theelepel majoraan
  • 2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereiding:

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Snipper het sjalotje en de paprika
  • Verhit de boter en fruit de sjalot en paprika even
  • Roer de kastanjepuree en de slagroom los met een staafmixer of in de keukenmachine
  • Meng het ei, de kaas, het sjalot-paprikamengsel, de majoraan en de peterselie erdoor
  • Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Bekleed 4 kleine taartvormpjes (doorsnede ± 10 cm) met het bladerdeeg en schep het kastanjemengsel erin
  • Verwarm de oven voor op 225° (gasstand 5)
  • Bak de kastanjetaartjes in het midden van de oven in 7plusmn; 20 minuten goudbruin en gaar