Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 6 karbonades
- 650 dl water
- 750 dl azijn
- 30 zwarte peperkorrels, gekneusd
- 30 kruidnagelsteeltjes
- 8 laurierbladeren
- 10 gram gelatine (wit)
- 1 dikke gesneden ui
- 2 rundvlees bouillonbokjes
- zout
-
Bereiding:- Beginnen met de karbonades de avonds ervoor te zouten, en te peperen en een nacht laten staan
- Doe het water, de azijn, de peperkorrels, de kruidnagelsteeltjes, de laurier, de ui en de bouillonblokjes in de pan en breng aan de kook
- Als het kookt de gekruide karbonades toevoegen
- Dit alles 15 minuten laten doorkoken waarna de karbonades eruit gehaald worden
- Nu worden de blaadjes gelatine er doorgeroerd
- De karbonades er weer in en het is klaar
- 1 a 2 dagen koel wegzetten