Aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten

    • 6 karbonades
    • 650 dl water
    • 750 dl azijn
    • 30 zwarte peperkorrels, gekneusd
    • 30 kruidnagelsteeltjes
    • 8 laurierbladeren
    • 10 gram gelatine (wit)
    • 1 dikke gesneden ui
    • 2 rundvlees bouillonbokjes


    • zout

  • Bereiding:

    • Beginnen met de karbonades de avonds ervoor te zouten, en te peperen en een nacht laten staan
    • Doe het water, de azijn, de peperkorrels, de kruidnagelsteeltjes, de laurier, de ui en de bouillonblokjes in de pan en breng aan de kook
    • Als het kookt de gekruide karbonades toevoegen
    • Dit alles 15 minuten laten doorkoken waarna de karbonades eruit gehaald worden
    • Nu worden de blaadjes gelatine er doorgeroerd
    • De karbonades er weer in en het is klaar
    • 1 a 2 dagen koel wegzetten