aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
175 gr kalkoenborst zonder been -
1 eetlepel sesamolie -
50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, zoals wolkenoren of boomoren -
1 liter kippebouillon -
1 eetlepel lichte sojasaus -
1 plakje geschilde verse gemberwortel -
Zout -
Witte versgemalen peper
-
-
Bereiding:-
Zet de paddestoelen in warm water en laat ze 30-40 minuten weken, maar ververs het water regelmatig -
Snijd het vlees eerst in dunne repen en dan in stukjes -
Verhit de sesamolie in een wok, voeg de stukjes kalkoen toe en bak ze, al omscheppend, aan alle kanten even aan -
Haal het vlees uit de pan en doe de achtergebleven olie weg -
Kook de uitgelekte paddestoelen 10 minuten in ruim water met wat zout, laat ze uitlekken en snijd ze in repen -
Doe de bouillon, de paddestoelen, de stukjes vlees, de sojasaus en de -
gember in een soeppan, breng alles aan de kook en laat het op heel laag vuur 15 minuten trekken -
Neem de stukjes gember uit de soep en breng op smaak met wat versgemalen -
peper en eventueel wat extra zout -
Dien de soep in verwarmde kommen op
Tip: Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook
-