aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 175 gr kalkoenborst zonder been

    • 1 eetlepel sesamolie

    • 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, zoals wolkenoren of boomoren

    • 1 liter kippebouillon

    • 1 eetlepel lichte sojasaus

    • 1 plakje geschilde verse gemberwortel

    • Zout

    • Witte versgemalen peper

  • Bereiding:


    • Zet de paddestoelen in warm water en laat ze 30-40 minuten weken, maar ververs het water regelmatig

    • Snijd het vlees eerst in dunne repen en dan in stukjes

    • Verhit de sesamolie in een wok, voeg de stukjes kalkoen toe en bak ze, al omscheppend, aan alle kanten even aan

    • Haal het vlees uit de pan en doe de achtergebleven olie weg

    • Kook de uitgelekte paddestoelen 10 minuten in ruim water met wat zout, laat ze uitlekken en snijd ze in repen

    • Doe de bouillon, de paddestoelen, de stukjes vlees, de sojasaus en de

    • gember in een soeppan, breng alles aan de kook en laat het op heel laag vuur 15 minuten trekken

    • Neem de stukjes gember uit de soep en breng op smaak met wat versgemalen

    • peper en eventueel wat extra zout

    • Dien de soep in verwarmde kommen op


      Tip: Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook