• Ingrediënten:


    • 1 kalkoen van ca. 4 1/2 kg

    • een paar plakjes spek voor op de borst


      Voor de vulling:


    • 400 gr verkruimeld rundergehakt

    • 200 gr kleingesneden kippelevertjes (liever hart, lever en niertjes van kalkoen)

    • 8-10 ontpitte, gedroogde pruimen en 16 gedroogde abrikozen, 1 uur in water
      geweekt

    • 1 in blokjes gesneden plak ham

    • 1 zure appel (niet te kleine goudreinet), geschild, klokhuis verwijderd en het
      vruchtvlees in stukjes gesneden

    • 150 gr in plakjes gesneden champignons

    • 1 in boogjes gesneden stengel bleekselderij

    • 1 fijngehakte ui

    • 1 ei

    • Peper

    • Zout



  • Bereiding:


    • Laat de kalkoen in een pan met water ca. 1 uur sudderen

    • Als u dit doet met een ui, een stukje prei, wat overgebleven selderij enz.,
      heeft u een goede basis voor een soep of saus

    • Bak voor de vulling de lever en de ui gaar

    • Meng ze met de overige ingrediënten voor de vulling, meng er 2 beschuiten
      met een beetje cognac, Calvados of appelsap door en breng verder opsmaak met
      zout en peper

    • Laat afkoelen

    • Leg de afgekoelde kalkoen op een vuurvaste schotel, vul hem en maak hem met
      sat‚prikkers dicht

    • Leg de vulling die u over heeft tussen de poten en leg het spek op de borst

    • Zet de schotel in de op 170 graden voorverwarmde oven en braad de kalkoen in 2-3
      uur gaar