-
Ingrediënten:
-
1 kalkoen van ca. 4 1/2 kg -
een paar plakjes spek voor op de borst
Voor de vulling: -
400 gr verkruimeld rundergehakt -
200 gr kleingesneden kippelevertjes (liever hart, lever en niertjes van kalkoen) -
8-10 ontpitte, gedroogde pruimen en 16 gedroogde abrikozen, 1 uur in water
geweekt -
1 in blokjes gesneden plak ham -
1 zure appel (niet te kleine goudreinet), geschild, klokhuis verwijderd en het
vruchtvlees in stukjes gesneden -
150 gr in plakjes gesneden champignons -
1 in boogjes gesneden stengel bleekselderij -
1 fijngehakte ui -
1 ei -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:
-
Laat de kalkoen in een pan met water ca. 1 uur sudderen -
Als u dit doet met een ui, een stukje prei, wat overgebleven selderij enz.,
heeft u een goede basis voor een soep of saus -
Bak voor de vulling de lever en de ui gaar -
Meng ze met de overige ingrediënten voor de vulling, meng er 2 beschuiten
met een beetje cognac, Calvados of appelsap door en breng verder opsmaak met
zout en peper -
Laat afkoelen -
Leg de afgekoelde kalkoen op een vuurvaste schotel, vul hem en maak hem met
sat‚prikkers dicht -
Leg de vulling die u over heeft tussen de poten en leg het spek op de borst -
Zet de schotel in de op 170 graden voorverwarmde oven en braad de kalkoen in 2-3
uur gaar
-