aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
600 gr kalfszwezeriken -
50 gr gedroogde morieljes -
2 wortelen -
1 ui -
1 tak selder -
30 gr boter -
1 el olie -
2 el port -
2 dl gevogeltefond -
2 el room -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Zet de zwezeriken twee uur te week in koud azijnwater -
Laat de morieljes zwellen in water -
Blancheer de zwezeriken 5 min. in gezouten water -
Verwijder voorzichtig de vliesjes en eventueel vet -
Wikkel ze in een -
propere keukenhandoek en leg ze onder een plankje met een gewicht op -
Laat een uur rusten -
Snipper de gekuiste wortel, ui en selder -
Fruit dit mengsel samen met de zwezeriken 15 min. in hete boter en olie -
Blus met de gevogeltebouillon -
Voeg de port en de room toe -
Laat de uitgelekte morieljes sudderen in de saus -
Snijd de zwezeriken in plakjes en serveer ze omringd met de groenten en overgoten met de saus
-