aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 600 gr kalfszwezeriken

    • 50 gr gedroogde morieljes

    • 2 wortelen

    • 1 ui

    • 1 tak selder

    • 30 gr boter

    • 1 el olie

    • 2 el port

    • 2 dl gevogeltefond

    • 2 el room

    • Zout

    • Peper


  • Bereiding:


    • Zet de zwezeriken twee uur te week in koud azijnwater

    • Laat de morieljes zwellen in water

    • Blancheer de zwezeriken 5 min. in gezouten water

    • Verwijder voorzichtig de vliesjes en eventueel vet

    • Wikkel ze in een

    • propere keukenhandoek en leg ze onder een plankje met een gewicht op

    • Laat een uur rusten

    • Snipper de gekuiste wortel, ui en selder

    • Fruit dit mengsel samen met de zwezeriken 15 min. in hete boter en olie

    • Blus met de gevogeltebouillon

    • Voeg de port en de room toe

    • Laat de uitgelekte morieljes sudderen in de saus

    • Snijd de zwezeriken in plakjes en serveer ze omringd met de groenten en overgoten met de saus