aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
Voor de basissaus: -
Enkele kalfsbeenderen -
2 uien in ringetjes gesneden -
1 wortel in stukjes gesneden -
6 tomaten, grof gehakt -
1 el tomatenpuree -
1 takje thijm -
1 blaadje laurier -
2 peterseliestengels -
1 teentje look -
Boter -
Olie -
1.5 dl witte wijn Voor de stoofpot: -
1 kg kalfsfricassee -
1 el bloem -
1.5 dl witte wijn -
Peper -
Zout -
24 a 30 zilvertuitjes -
1 el griessuiker -
250 gr champignons -
6 sneden toastbrood -
2 el gehakte peterselie
-
-
Bereiding:-
Belangrijk: Gebruik voor deze bereiding een aardewerken pot die op het vuur kan -
Maak de basissaus: Kleur de beenderen in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie -
Voeg er de uiringen en de wortelstukjes aan toe en laat ze even meekleuren -
Deglaceer met de witte wijn en voeg er de tomatenstukjes en tomatenpuree aan toe -
Bind het lookteentje samen met de thijm, het laurierblad en de peterseliestengels -
Voeg het bij de basis en laat 1/2 uurtje sudderen -
Duw de basis dan door een zeef -
Verwarm de oven voor op 180 graden -
Kleur het vlees in boter in de aardewerken pot -
Strooi er 1 eetlepel bloem over en roer goed om -
Voeg er de witte wijn aan toe -
Kruid met peper en zout en giet er de basissaus over -
Plaats afgedekt in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur a 1 uur 15 -
Controleer na een uur of het vlees wel voldoende gaar is -
Is dit niet zo, dan laat u de kalfsstukjes nog 15 minuten langer in de oven -
Snijd ondertussen 6 wolvetanden uit het brood en bak ze in boter -
Reinig de zilveruitjes en glaceer ze: Kleur de uitjes in een nootje boter -
Strooi er wat suiker over en laat lichtjes carameliseren -
Voeg er wat water aan toe en laat gedurende 10 minuten garen op een zacht vuurtje -
Breng op smaak -
Wrijf de champignons schoon met een doek (was ze zeker niet, dan verliezen ze hun fijne smaak) -
Snijd ze in 4 stukken en bak ze in een noot boter met peper en zout -
Doe de zilveruitjes en de champignons bij de stoofpot, zet de wolvetanden langs de rand en strooi er peterselie over -
Serveer met gekookte aardappeltjes en een goede Duitse witte wijn of een witte Bourgogne
-