aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 4 kalfoesters a 125 g

    • 15 g bloem

    • 80 g boter

    • 4 dl witte saus

    • 2 eetlepels verse dragon

    • 3 eetlepels room


  • Bereiding:


    • De kalfsoesters met bloem bestrooien en in de uitgebruiste boter aan beide zijden goed bruin en net gaar bakken (hooguit 10 minuten)

    • Op een verhitte schaal leggen, de resterende bakboter afgieten en de aanbaksels (=”glace de viande”) “blussen” met 4 dl witte saus, verrijkt met een extra halve dl room; aan de kook
      brengen en vermengen met blaadjes verse dragon

    • Het gebakken vlees er 2 minuten in aan de kook brengen

    • De medaillons op de schaal leggen en overdekken met de saus

    • Nog wat gehakte dragon op elk stukje vlees strooien

    • Serveertip: pilafrijst en bijvoorbeeld spinazie met mon chou of geglaceerd Brussels lof