aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 l bruine fond

    • 1 grofgesneden ui

    • 1 grofgesneden wortel

    • Boter

    • 1 takje tijm

    • 2 blaadjes laurier

    • 10 geplette peperbollen

    • 1 teentje look

    • 4 kalfsoesters van 160 gr elk

    • 50 gr mosterdzaadjes

    • Peper

    • Zout

    • 1 dl droge witte wijn

    • 1 el graanmosterd

    • Evt. 4 pijltjes gestoofd witloof

    • 8 roosjes gekookte broccoli

    • 8 aardappelroosjes


  • Bereiding:


    • Verbeter de bruine fond: kleur de ui en de wortel in 50 gr boter

    • Verwijder het vet en bevochtig met 1 l bruine fond

    • Voeg de tijm, de laurier, een teentje look en de geplette peperbollen toe

    • Laat inkoken tot ongeveer 3 dl

    • Wentel de kalfsoesters in de mosterdzaadjes

    • Druk lichtjes aan, kruid met peper en zout en bak elke zijde 2 minuten in de pan met een noot boter

    • Neem de kalfsoesters uit de pan en houd ze warm

    • Verwijder het vet uit de pan en blus met 1 dl droge witte wijn en de verbeterde bruine fond

    • Laat eventjes doorkoken

    • Passeer de saus door een fijne sauszeef en werk af met een eetlepel graanmosterd

    • Breng eventueel op smaak met peper en zout

    • U kan deze kalfsoester serveren met een pijltje gestoofd witloof, 2 roosjes gekookte broccoli en 2 aardappelroosjes bv diepgevroren pommes duchesses