aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 l bruine fond -
1 grofgesneden ui -
1 grofgesneden wortel -
Boter -
1 takje tijm -
2 blaadjes laurier -
10 geplette peperbollen -
1 teentje look -
4 kalfsoesters van 160 gr elk -
50 gr mosterdzaadjes -
Peper -
Zout -
1 dl droge witte wijn -
1 el graanmosterd -
Evt. 4 pijltjes gestoofd witloof -
8 roosjes gekookte broccoli -
8 aardappelroosjes
-
-
Bereiding:-
Verbeter de bruine fond: kleur de ui en de wortel in 50 gr boter -
Verwijder het vet en bevochtig met 1 l bruine fond -
Voeg de tijm, de laurier, een teentje look en de geplette peperbollen toe -
Laat inkoken tot ongeveer 3 dl -
Wentel de kalfsoesters in de mosterdzaadjes -
Druk lichtjes aan, kruid met peper en zout en bak elke zijde 2 minuten in de pan met een noot boter -
Neem de kalfsoesters uit de pan en houd ze warm -
Verwijder het vet uit de pan en blus met 1 dl droge witte wijn en de verbeterde bruine fond -
Laat eventjes doorkoken -
Passeer de saus door een fijne sauszeef en werk af met een eetlepel graanmosterd -
Breng eventueel op smaak met peper en zout -
U kan deze kalfsoester serveren met een pijltje gestoofd witloof, 2 roosjes gekookte broccoli en 2 aardappelroosjes bv diepgevroren pommes duchesses
-