aantal personen: 2


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 bakje champignons

    • 3 dl rode wijn

    • 1/2 bouillontablet

    • 1 kleine ui

    • 100 g ham

    • 1 eetlepel olie

    • 1 teentje knoflook

    • 1 grote rode paprika

    • 1 eetlepel tomatenpuree

    • 1 theelepel tijm

    • 1 theelepel scherpe mosterd

    • 2 theelepels suiker

    • 3 theelepels aardappelmeel

    • 6 groene olijven

    • 50 g boter

    • 2 kalfoesters a 100 gr

    • 6 takjes peterselie


  • Bereiding:


    • Wrijf met keukenpapier de champignons schoon, halveer de grote exemplaren of snijd ze in vieren

    • Breng in een steelpan de wijn met het bouillontablet aan de kook

    • Pel en snipper intussen de ui

    • Snijd de ham in dunne sliertjes

    • Voeg de champignons aan het wijnmengsel toe en laat ze ca. 5 minuten koken

    • Verhit intussen in een braadpan de olie en laat de ui ca. 2 minuten zachtjes meebakken

    • Voeg de ham toe

    • Pel de knoflook en pers die erboven uit

    • Laat nog ca. 3 minuten zachtjes bakken, schep af en toe om

    • Was intussen de paprika, maak hem schoon, snijd hem In repen van ca. 1 cm breed en snijd de repen in ruiten

    • Roer de tomatenpuree door het ham-uienmengsel

    • Voeg het wijn-champignonmengsel, de tijm, mosterd en suiker toe en breng het geheel al roerend weer aan de kook

    • Roer in een kopje het aardappelmeel los met 1 eetlepel water, voeg dit al roerend aan het wijn-groentenmengsel toe en blijf roeren tot het een licht gebonden saus is

    • Voeg de paprika en de olijven toe en breng op smaak met zout en peper

    • Laat afkoelen en zet de saus tot het gebruik in de koelkast

    • Verhit de boter in een koekepan en bak de kalfsoesters snel rondom bruin

    • Bak in ca. 5 minuten de kalfsoesters net gaar, keer ze halverwege

    • Verwarm intussen de saus weer

    • Verwarm 2 borden voor

    • Roer het bakvet van de kalfsoesters door de saus

    • Leg de kalfsoesters op de borden, verdeel de saus erover, knip de helft van de peterselie erboven fijn en garneer met de rest van de peterselie

    • Dien direct op

    • Lekker met rijst en een gemengde salade van verschillende soorten sla met sinaasappel