aantal personen: 2
-
Ingrediënten:-
1 bakje champignons -
3 dl rode wijn -
1/2 bouillontablet -
1 kleine ui -
100 g ham -
1 eetlepel olie -
1 teentje knoflook -
1 grote rode paprika -
1 eetlepel tomatenpuree -
1 theelepel tijm -
1 theelepel scherpe mosterd -
2 theelepels suiker -
3 theelepels aardappelmeel -
6 groene olijven -
50 g boter -
2 kalfoesters a 100 gr -
6 takjes peterselie
-
-
Bereiding:-
Wrijf met keukenpapier de champignons schoon, halveer de grote exemplaren of snijd ze in vieren -
Breng in een steelpan de wijn met het bouillontablet aan de kook -
Pel en snipper intussen de ui -
Snijd de ham in dunne sliertjes -
Voeg de champignons aan het wijnmengsel toe en laat ze ca. 5 minuten koken -
Verhit intussen in een braadpan de olie en laat de ui ca. 2 minuten zachtjes meebakken -
Voeg de ham toe -
Pel de knoflook en pers die erboven uit -
Laat nog ca. 3 minuten zachtjes bakken, schep af en toe om -
Was intussen de paprika, maak hem schoon, snijd hem In repen van ca. 1 cm breed en snijd de repen in ruiten -
Roer de tomatenpuree door het ham-uienmengsel -
Voeg het wijn-champignonmengsel, de tijm, mosterd en suiker toe en breng het geheel al roerend weer aan de kook -
Roer in een kopje het aardappelmeel los met 1 eetlepel water, voeg dit al roerend aan het wijn-groentenmengsel toe en blijf roeren tot het een licht gebonden saus is -
Voeg de paprika en de olijven toe en breng op smaak met zout en peper -
Laat afkoelen en zet de saus tot het gebruik in de koelkast -
Verhit de boter in een koekepan en bak de kalfsoesters snel rondom bruin -
Bak in ca. 5 minuten de kalfsoesters net gaar, keer ze halverwege -
Verwarm intussen de saus weer -
Verwarm 2 borden voor -
Roer het bakvet van de kalfsoesters door de saus -
Leg de kalfsoesters op de borden, verdeel de saus erover, knip de helft van de peterselie erboven fijn en garneer met de rest van de peterselie -
Dien direct op -
Lekker met rijst en een gemengde salade van verschillende soorten sla met sinaasappel
-