aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 500 gr uien

    • 50 gr boter of margarine

    • 1-2 el bruine suiker

    • 1/8 l instant groentebouillon

    • 100 gr ontpitte gedroogde pruimen

    • 250 gr lange korrelrijst

    • 4 plakken kalfslever (ca 500 gram)

    • 30 gr bloem

    • 2 el olie

    • 2 el appelazijn

    • Zout

    • Peper uit de molen


  • Bereiding:


    • Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water

    • Dek af en schakel het vuur uit

    • Laat zo nog 20 minuten stomen

    • Pel de uien, snijd ze doormidden en dan in halve ringen

    • Fruit ze in 30 gram boter of margarine en bestrooi ze met suiker

    • Voeg de bouillon toe en laat ze 5 minuten stoven

    • Snijd de pruimen in de lengte in reepjes, voeg ze toe en laat nog 5 minuten sudderen

    • Wentel de plakken lever in de bloem

    • Bak ze aan in hete olie, voeg de rest van de vetstof toe en bak ze nog 2 minuten aan elke kant

    • Breng de uien op smaak met appelazijn, peper en zout en dien op