aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
500 gr uien -
50 gr boter of margarine -
1-2 el bruine suiker -
1/8 l instant groentebouillon -
100 gr ontpitte gedroogde pruimen -
250 gr lange korrelrijst -
4 plakken kalfslever (ca 500 gram) -
30 gr bloem -
2 el olie -
2 el appelazijn -
Zout -
Peper uit de molen
-
-
Bereiding:-
Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water -
Dek af en schakel het vuur uit -
Laat zo nog 20 minuten stomen -
Pel de uien, snijd ze doormidden en dan in halve ringen -
Fruit ze in 30 gram boter of margarine en bestrooi ze met suiker -
Voeg de bouillon toe en laat ze 5 minuten stoven -
Snijd de pruimen in de lengte in reepjes, voeg ze toe en laat nog 5 minuten sudderen -
Wentel de plakken lever in de bloem -
Bak ze aan in hete olie, voeg de rest van de vetstof toe en bak ze nog 2 minuten aan elke kant -
Breng de uien op smaak met appelazijn, peper en zout en dien op
-