aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 stukjes kalfslever van ca 120 gr elk -
4 el sinaasappellikeur -
500 gr broccoli -
2 sinaasappelen -
2 el kristalsuiker -
1 el roze peperbesjes -
Boter -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Wrijf de lever in met de sinaasappellikeur en laat hem ca 30 minuten trekken -
Maak de broccoli schoon en snijd de stengels van de kroon -
Pel de stengels en snijd ze doormidden -
Kook ze gedurende ca 3 minuten in lichtgezouten water, verfris ze onder de koude kraan en hak ze klein -
Kook de broccoliroosjes in het water van de stengels beetgaar -
Houd ze warm -
Snijd de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en sij de partjes tussen de vliesjes uit -
Vang het sap op -
Laat de suiker, samen met 2 eetlepels water, karameliseren -
Voeg er, wanner de suiker lichtbruin en stroperig is, het sinaasappelsap bij en laat dit inkoken tot de gestolde suiker opgelost is -
Voeg er de peperbesjes en de sinaasappelpartjes aan toe en houd de saus warm -
Smelt een nootje boter en bak de lever aan beide zijden -
Laat hem vervolgens ca 5 minuten rusten -
Smelt opnieuw een nootje boter en verwarm er de broccolistukjes in -
Breng op smaak met peper en zout -
Verdeel de broccolistukjes over 4 warme borden en schik er de lever op -
Overgiet met de saus, verdeel de sinaasappelpartjes op de lever en leg er de broccoliroosjes in een kring rond -
Serveer dit gerecht met een glaasje fris frambozenbier
-