aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 stukjes kalfslever van ca 120 gr elk

    • 4 el sinaasappellikeur

    • 500 gr broccoli

    • 2 sinaasappelen

    • 2 el kristalsuiker

    • 1 el roze peperbesjes

    • Boter

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • Wrijf de lever in met de sinaasappellikeur en laat hem ca 30 minuten trekken

    • Maak de broccoli schoon en snijd de stengels van de kroon

    • Pel de stengels en snijd ze doormidden

    • Kook ze gedurende ca 3 minuten in lichtgezouten water, verfris ze onder de koude kraan en hak ze klein

    • Kook de broccoliroosjes in het water van de stengels beetgaar

    • Houd ze warm

    • Snijd de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en sij de partjes tussen de vliesjes uit

    • Vang het sap op

    • Laat de suiker, samen met 2 eetlepels water, karameliseren

    • Voeg er, wanner de suiker lichtbruin en stroperig is, het sinaasappelsap bij en laat dit inkoken tot de gestolde suiker opgelost is

    • Voeg er de peperbesjes en de sinaasappelpartjes aan toe en houd de saus warm

    • Smelt een nootje boter en bak de lever aan beide zijden

    • Laat hem vervolgens ca 5 minuten rusten

    • Smelt opnieuw een nootje boter en verwarm er de broccolistukjes in

    • Breng op smaak met peper en zout

    • Verdeel de broccolistukjes over 4 warme borden en schik er de lever op

    • Overgiet met de saus, verdeel de sinaasappelpartjes op de lever en leg er de broccoliroosjes in een kring rond

    • Serveer dit gerecht met een glaasje fris frambozenbier