aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
7 jonge artisjokken -
Azijn -
250 gr lange korrelrijst -
600 gr kalfslapjes -
1 mespuntje witte peper -
2 el bakboter -
Zout -
100 gr verse champignons -
2 tomaten -
2 sjalotten -
1 el tomatenpuree -
2 dl instant bouillon -
2 el room -
1 el gehakte peterselie
-
-
Bereiding:-
Kook de artisjokken 20 minuten in water met een beetje azijn -
Laat ze omgedraaid afkoelen in een vergiet, verwijder de buitenste blaadjes en het hooi en snijd de bodems in niet te kleine stukjes -
Breng de rijst aan de kook in het dubbele volume aan water -
Druk het deksel goed op de pan en schakel het vuur uit -
Laat zo nog ongeveer 20 minuten stomen zonder het deksel te lichten -
Kruid de kalfslapjes met peper en bak ze aan beide kanten 3 minuten in 1 eetlepel boter -
Zet het deksel op de pan en laat ze nog 5 minuten smoren -
Haal ze uit de pan, kruid ze met zout en houd ze warm -
Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze en verwijder de pitjes -
Hak het vruchtvlees fijn -
Snijd de champignons in plakjes -
Fruit de tomaten, de champignons en de blokjes artisjok ongeveer 3-4 minuten in de rest van de boter -
Haal ze uit de pan en houd ze warm -
Hak de sjalotten fijn en fruit ze 2-3 minuten in de braadfond -
Voeg de tomatenpuree toe, leng aan met bouillon en kook de saus 5 minuten in op een hoog vuur -
Roer de room erdoor en laat ze gedurende 1-2 minuten indikken -
Overgiet de kalfslapjes met de saus en bestrooi met gehakte peterselie -
Dien de rijst op met de groenten en de kalfslapjes
-