aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
1 beschuit -
1 ei -
350 gr kalfsgehakt -
4 lange, dunne kalfslapjes van ca 50 gr elk -
Bloem -
Boter -
4 sjalotten -
1 dl droge witte wijn -
1 scheut room -
3 el gehakte muntblaadjes -
1 el gehakte pistachenoten -
Peper -
Zout
-
-
Bereiding:-
Verkruimel de beschuit en meng met het ei en het kalfsgehakt -
Verdeel dit mengsel over de 4 kalfslapjes en rol op -
Bind het geheel vast met keukengaren en wentel in bloem -
Bak de kalfsrolletjes mooi bruin in boter -
Pel de sjalotten, snipper ze fijn en stoof ze enkele minuten in boter -
Roer er dan 1 koffielepel bloem door en voeg er de witte wijn bij -
Kruid met peper en zout en laat even indikken alvorens de room en 2 eetlepels gehakte munt bij te voegen -
Laat verder inkoken tot een gebonden saus -
Haal het vlees uit de pan, verwijder het bindgaren en schik op borden -
Bestrooi met de pistachenoten en serveer de kalfsrolletjes met kroketjes of gebakken aardappelen
-