aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 1 beschuit

    • 1 ei

    • 350 gr kalfsgehakt

    • 4 lange, dunne kalfslapjes van ca 50 gr elk

    • Bloem

    • Boter

    • 4 sjalotten

    • 1 dl droge witte wijn

    • 1 scheut room

    • 3 el gehakte muntblaadjes

    • 1 el gehakte pistachenoten

    • Peper

    • Zout


  • Bereiding:


    • Verkruimel de beschuit en meng met het ei en het kalfsgehakt

    • Verdeel dit mengsel over de 4 kalfslapjes en rol op

    • Bind het geheel vast met keukengaren en wentel in bloem

    • Bak de kalfsrolletjes mooi bruin in boter

    • Pel de sjalotten, snipper ze fijn en stoof ze enkele minuten in boter

    • Roer er dan 1 koffielepel bloem door en voeg er de witte wijn bij

    • Kruid met peper en zout en laat even indikken alvorens de room en 2 eetlepels gehakte munt bij te voegen

    • Laat verder inkoken tot een gebonden saus

    • Haal het vlees uit de pan, verwijder het bindgaren en schik op borden

    • Bestrooi met de pistachenoten en serveer de kalfsrolletjes met kroketjes of gebakken aardappelen