Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 à 3 grote varkenspoten
    • 1 schoteltje in rondjes gesneden worteltjes
    • 150 gr schoongemaakte taugé
    • 150 gr halfgaar gekookte sperciebonen
    • 1/2 kopje ketjap manis
    • 1 tl ketoembar
    • 1 tl djinten
    • Trassie
    • 2 in dunne reepjes gesneden uien
    • 1 fijngesneden teentje knoflook
    • Zout naar smaak
    • Sambal badjak naar smaak


  • Bereiding:

    • Kook de varkenspoten halfgaar en snijd ze in tweeën; laat ze uitlekken en houd de bouillon apart
    • Fruit in wat boter de trassie, knoflook en de ui, tot de ui bruin is
    • Doe er dan de stukken poot bij en kruid af naar smaak
    • Giet er de ketjap bij, laat die even intrekken en voeg er als laatste 4 kopjes van de verkregen bouillon bij
    • Laat alles op een matig vuur gaar sudderen, maar laat de stukjes wortel en de sperciebonen niet al te gaar worden
    • Meng er, als het vlees zacht genoeg is, de taugé door
    • Serveer dit bij witte rijst