Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 à 3 grote varkenspoten
- 1 schoteltje in rondjes gesneden worteltjes
- 150 gr schoongemaakte taugé
- 150 gr halfgaar gekookte sperciebonen
- 1/2 kopje ketjap manis
- 1 tl ketoembar
- 1 tl djinten
- Trassie
- 2 in dunne reepjes gesneden uien
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- Zout naar smaak
- Sambal badjak naar smaak
-
Bereiding:- Kook de varkenspoten halfgaar en snijd ze in tweeën; laat ze uitlekken en houd de bouillon apart
- Fruit in wat boter de trassie, knoflook en de ui, tot de ui bruin is
- Doe er dan de stukken poot bij en kruid af naar smaak
- Giet er de ketjap bij, laat die even intrekken en voeg er als laatste 4 kopjes van de verkregen bouillon bij
- Laat alles op een matig vuur gaar sudderen, maar laat de stukjes wortel en de sperciebonen niet al te gaar worden
- Meng er, als het vlees zacht genoeg is, de taugé door
- Serveer dit bij witte rijst