Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
    • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
    • Zout
    • Peper
    • 1 krop ijsbergsla
    • 30 gr boter
    • 1 dl melk
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 1 1/2 eetlepel fijngehakte dille (diepvries)
    • Voor de mosterdsaus:
    • 2 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
    • 1 dl slagroom
    • 3 eetlepels grove mosterd
    • Allesbinder
    • 1 eidooier


  • Bereiding:

    • Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen
    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes
    • Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken
    • Bind eventueel met allesbinder
    • Roer er van het vuur af de eidooier door
    • Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door
    • Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden
    • Schep de saus eromheen