Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
- 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
- Zout
- Peper
- 1 krop ijsbergsla
- 30 gr boter
- 1 dl melk
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 1/2 eetlepel fijngehakte dille (diepvries)
- Voor de mosterdsaus:
- 2 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
- 1 dl slagroom
- 3 eetlepels grove mosterd
- Allesbinder
- 1 eidooier
-
Bereiding:- Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes
- Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken
- Bind eventueel met allesbinder
- Roer er van het vuur af de eidooier door
- Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door
- Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden
- Schep de saus eromheen