aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 2 grote kabeljauwfilet
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 eetlepel verse bieslook
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 theelepel gedroogde dille
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml room
- 50 gram geraspte oude kaas
- Zout en peper naar smaak
- Bereiding:
- Pel en snipper de ui
- Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets in ca. 5 minuten op matig hoog vuur bruin
- . Hak intussen de verse kruiden fijn. Bak de ui ca. 2 minuten met de kabeljauwfilets mee. Pers de knoflook erboven uit
- Leg de kabeljauwfilets op een bord en roer de room, de kaas en de dille door het bakvet
- Laat de kaas al roerende smelten tot een dunne gladde saus ontstaat
- Leg de kabeljauwfilets in de saus en laat ze in ca. 5 minuten gaar sudderen
- Roer op het laatste moment de verse kruiden door de saus