aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 2 grote kabeljauwfilet
    • Olijfolie
    • 1 ui
    • 1 eetlepel verse bieslook
    • 1 eetlepel verse peterselie
    • 1 theelepel gedroogde dille
    • 2 teentjes knoflook
    • 100 ml room
    • 50 gram geraspte oude kaas
    • Zout en peper naar smaak

  • Bereiding:
    • Pel en snipper de ui
    • Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper
    • Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets in ca. 5 minuten op matig hoog vuur bruin
    • . Hak intussen de verse kruiden fijn. Bak de ui ca. 2 minuten met de kabeljauwfilets mee. Pers de knoflook erboven uit
    • Leg de kabeljauwfilets op een bord en roer de room, de kaas en de dille door het bakvet
    • Laat de kaas al roerende smelten tot een dunne gladde saus ontstaat
    • Leg de kabeljauwfilets in de saus en laat ze in ca. 5 minuten gaar sudderen
    • Roer op het laatste moment de verse kruiden door de saus