aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 2 dl kippebouillon
- Enkele kebeljauwgraten
- 500 gr spinazie
- Boter
- 100 gr cantharellen
- 2 el arachide-olie
- 4 kabeljauwfilets met vel van ca 150 gr elk (liefst uit staartstuk)
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Breng de kippebouillon aan de kook en laat er de kabeljauwgraten ca 5 minuten
in trekken - Giet de bouillon vervolgens door een zeef
- Was de spinazie en dep ze droog
- Smelt een nootje boter en stoof de spinazie in ca 5 minuten gaar
- Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
- Smelt opnieuw een nootje boter en bak de cantharellen even op een hevig vuur
- Giet het vocht bij de gezeefde bouillon
- Verhit de olie in een pan en bak de kabeljauwfilets, met de velzijde naar
onder, gedurende ca 2 minuten - Smelt ondertussen in een tweede pan een nootje boter en bak er de
kabeljauwfilets, omgedraaid, ca 3 minuten in - Breng de filets tenslotte op smaak met peper en zout
- Verdeel de spinazie over 4 warme borden en schik er de kabeljauwfilets op
- Deglaceer de tweede visbraadpan met de bouillon en laat even goed inkoken
- Lepel de saus rond de vis en schik er de cantharellen rond
- Serveer dit gerecht met aardappelpuree
- Breng de kippebouillon aan de kook en laat er de kabeljauwgraten ca 5 minuten