aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 2 moten kabeljauw van ca. 400 g elk
- 2 sinaasappelen
- 25 g boter
- 15 g bloem
- 1 dl witte wijn
- 1 dl room
- 1 eierdooier
- 1 mp cayennepeper
- 1 mp mespunt zwarte peper
- Zout
-
Bereiding:
- 1 uur vooraf:
- Pers de sinaasappelen en zeef het sap
- Besprenkel ongeveer 1 uur voor u het gerecht klaarmaakt de vis met de 1/4 van
het sinaasappelsap en bewaar ze zolang in de koelkast - Breng 5 dl lichtgezouten water aan de kook en pocheer in ongeveer 15 minuten de
kabeljauwmoten - Laat de room inkoken tot ongeveer de helft en houd apart
- Smelt in een andere kookpan 25 g boter en maak een roux onder toevoeging van de
bloem - Leng aan met het sap en de wijn
- Breng de saus op smaak met een mespuntje cayennepeper, zwarte peper en een
beetje zout - Laat de kabeljauw uitlekken en leg hem op een serveerschaal
- Werk de saus af met de ingekookte room en de eierdooier en lepel deze over de
kabeljauwmoten - Serveer met gekookte peterselieaardappelen en drink er een fruitige
Sancerre-wijn bij - Indien de sinaasappelen niet al te zoet zijn, kunt u eventueel nog een teelepel
suiker aan de saus toevoegen