aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 sjalotjes
    • Boter
    • 4 kabeljauwmoten van ca 175 gr elk
    • 3 dl witte wijn
    • 4 preiwitten
    • 4 surimistaafjes (fantasiekrab)
    • 2.5 dl room
    • 1 koffielepel mosterd
    • 1 eierdooier
    • 1 el gehakte bieslook
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Pel de sjalotten en snipper ze fijn
    • Bestrijk een pan met boter en schik er de kabeljauwmoten in
    • Voeg er de sjalotsnippers en de witte wijn bij
    • Kruid met peper en zout en laat de moten, onder gesloten deksel, gaar worden
    • Maak de preiwitten schoon, halveer ze in de lengte en snipper ze fijn
    • Smelt een nootje boter en stoof er de preisnippers in gaar
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Neem de kabeljauw uit de pan en verwijder het vel en de graten
    • Laat het viskookvocht inkoken
    • Verdeel de prei over 4 borden en schik er de kabeljauwmoten op
    • Trek de surimistaafjes in reepjes en verdeel deze over de vis
    • Voeg de room en de mosterd bij het viskookvocht en laat de saus indikken
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Neem de pan van het vuur en roer er de eierdooier en de bieslook onder
    • Giet de saus over de vis en plaats de borden nog even onder de grill
    • Serveer met gekookte aardappeltjes