aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 2 sjalotjes
- Boter
- 4 kabeljauwmoten van ca 175 gr elk
- 3 dl witte wijn
- 4 preiwitten
- 4 surimistaafjes (fantasiekrab)
- 2.5 dl room
- 1 koffielepel mosterd
- 1 eierdooier
- 1 el gehakte bieslook
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn
- Bestrijk een pan met boter en schik er de kabeljauwmoten in
- Voeg er de sjalotsnippers en de witte wijn bij
- Kruid met peper en zout en laat de moten, onder gesloten deksel, gaar worden
- Maak de preiwitten schoon, halveer ze in de lengte en snipper ze fijn
- Smelt een nootje boter en stoof er de preisnippers in gaar
- Breng op smaak met peper en zout
- Neem de kabeljauw uit de pan en verwijder het vel en de graten
- Laat het viskookvocht inkoken
- Verdeel de prei over 4 borden en schik er de kabeljauwmoten op
- Trek de surimistaafjes in reepjes en verdeel deze over de vis
- Voeg de room en de mosterd bij het viskookvocht en laat de saus indikken
- Breng op smaak met peper en zout
- Neem de pan van het vuur en roer er de eierdooier en de bieslook onder
- Giet de saus over de vis en plaats de borden nog even onder de grill
- Serveer met gekookte aardappeltjes