aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Boter
- 3 uien
- 800 gr kabeljauwfilets
- 3 el olijfolie
- Gedroogd bonekruid
- Gedroogde marjolein
- Gedroogde oregano
- 6 gepelde en ontpitte tomaten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 20 ontpitte olijven
- 2 teentjes geperste knoflook
- Peper
- Zout
- 8 basilicumbladeren
- 1 takje verse tijm
- 1 fles Vinho Verde van 75 cl (Portugese witte wijn)
-
Bereiding:
- Strijk een ovenschotel in met boter
- Snijd de uien in ringen, smelt een nootje boter in een pan en smoor hierin de
uiringen - Leg ze daarna op de bodem van de ovenschotel
- Leg nu op de uien de kabeljauwfilets, strijk ze in met olijfolie en strooi er
naar smaak een snuifje bonekruid, marjolein en oregano over - Laat de vis 1 uurtje marineren en de koelkast
- Breng een kleine kookpot met water aan de kook
- Versnijd ondertussen de tomaten grof
- Schil de paprika’s, snijd ze in 4, haal er de zaadjes en de zaadlijsten uit en
kook ze beetgaar - Daarna snijdt u ze in reepjes
- Na een uur haalt u de vis uit de koelkast en legt u er de tomaten, de
paprikareepjes, de olijven en de knoflook over - Kruid met wat peper en zout en leg er dan de basilicumbladeren en de tijm bij
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bevochtig de kabeljauw met de Vinho Verde tot hij voor de helft onder de wijn
staat - Laat de vis opkoken op het vuur, waarna u hem verder laat garen in de
voorverwarmde oven - Lepel er nu en dan wat jus over
- Na 20 a 25 minuten is de vis gaar en kunt u hem in de ovenschotel serveren,
samen met stokbrood, of gekookte aardappelen en een Portugese witt wijn