aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • Boter
    • 3 uien
    • 800 gr kabeljauwfilets
    • 3 el olijfolie
    • Gedroogd bonekruid
    • Gedroogde marjolein
    • Gedroogde oregano
    • 6 gepelde en ontpitte tomaten
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 20 ontpitte olijven
    • 2 teentjes geperste knoflook
    • Peper
    • Zout
    • 8 basilicumbladeren
    • 1 takje verse tijm
    • 1 fles Vinho Verde van 75 cl (Portugese witte wijn)

  • Bereiding:

    • Strijk een ovenschotel in met boter
    • Snijd de uien in ringen, smelt een nootje boter in een pan en smoor hierin de
      uiringen
    • Leg ze daarna op de bodem van de ovenschotel
    • Leg nu op de uien de kabeljauwfilets, strijk ze in met olijfolie en strooi er
      naar smaak een snuifje bonekruid, marjolein en oregano over
    • Laat de vis 1 uurtje marineren en de koelkast
    • Breng een kleine kookpot met water aan de kook
    • Versnijd ondertussen de tomaten grof
    • Schil de paprika’s, snijd ze in 4, haal er de zaadjes en de zaadlijsten uit en
      kook ze beetgaar
    • Daarna snijdt u ze in reepjes
    • Na een uur haalt u de vis uit de koelkast en legt u er de tomaten, de
      paprikareepjes, de olijven en de knoflook over
    • Kruid met wat peper en zout en leg er dan de basilicumbladeren en de tijm bij
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Bevochtig de kabeljauw met de Vinho Verde tot hij voor de helft onder de wijn
      staat
    • Laat de vis opkoken op het vuur, waarna u hem verder laat garen in de
      voorverwarmde oven
    • Lepel er nu en dan wat jus over
    • Na 20 a 25 minuten is de vis gaar en kunt u hem in de ovenschotel serveren,
      samen met stokbrood, of gekookte aardappelen en een Portugese witt wijn