• IngrediĆ«nten

    • 200 gram belegen Goudse kaas, in plakjes
    • 100 gram roquefort
    • 100 gram brie
    • 10 pecannoten, in stukjes
    • 4 vijgen, in vieren gesneden (alleen in fase 2)
    • 1 dl droge witte wijn
    • 50 gram roomboter
    • 3 blaadjes gelatine
    • 1 stengel bleekselderij, zeer fijngesneden
    • 1 ml vloeibare zoetstof


  • Bereiding:

    • Week de gelatine in wat koud water
    • Meng de roquefort, brie en boter in de keukenmachine
    • Verwarm de witte wijn, en los er de geweekte gelatineblaadjes in op
    • Roer de afgekoelde wijn, de bleekselderij en de zoetstof door de kaas
    • Bedek de wanden ven een terrinevorm met de plakjes Goudse kaas
    • Vul de vorm half met het kaasmengsel, strooi er de pecannoten en eventueel de vijgen over en giet de rest van het kaasmengsel er over
    • Laat een paar uur opstijven in de koelkast