-
Ingrediënten- 200 gram belegen Goudse kaas, in plakjes
- 100 gram roquefort
- 100 gram brie
- 10 pecannoten, in stukjes
- 4 vijgen, in vieren gesneden (alleen in fase 2)
- 1 dl droge witte wijn
- 50 gram roomboter
- 3 blaadjes gelatine
- 1 stengel bleekselderij, zeer fijngesneden
- 1 ml vloeibare zoetstof
-
Bereiding:- Week de gelatine in wat koud water
- Meng de roquefort, brie en boter in de keukenmachine
- Verwarm de witte wijn, en los er de geweekte gelatineblaadjes in op
- Roer de afgekoelde wijn, de bleekselderij en de zoetstof door de kaas
- Bedek de wanden ven een terrinevorm met de plakjes Goudse kaas
- Vul de vorm half met het kaasmengsel, strooi er de pecannoten en eventueel de vijgen over en giet de rest van het kaasmengsel er over
- Laat een paar uur opstijven in de koelkast