aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 200 g Volkoren macaroni

    • 150 g kleine champignons

    • 2 stengels bleekselderij

    • 2 tomaten

    • 1 ui

    • 3 eieren, hardgekookt

    • 150 g belegen Leidse kaas

    • 1 klein blik perziken op sap

    • 1 krop sla

    • Dressing:

    • 1,5 dl Bulgaarse yoghurt

    • zout, peper

    • 3 theelepels kerrie


  • Bereiding:


    • Kook de macaroni met zout volgens de algemene bereidingswijze op het pak

    • Spoel de pasta met koud water af en laat deze verder afkoelen

    • Kook de champignons 3 minuten en laat ze uitlekken en afkoelen

    • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes

    • Snijd de tomaten in stukjes, snipper de ui, hak de eieren in grove stukjes

    • Snijd de uitgelekte perziken in stukjes en de Leidse kaas in blokjes

    • Roer de ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar en meng deze met macaroni, groenten, kaas, ei en perziken

    • Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper

    • Bedek een schaal met sla, schep de kaas-eisalade erop en garneer met perzikschijfjes

    • U kunt ook een blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola, danablue) in plaats van Leidse kaas gebruiken