Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 2 uien
    • 50 gr vetstof
    • 1 1/2 liter bouillon
    • Peper
    • Zout
    • Tijm
    • Laurier
    • 8 kleine aardappelen
    • 1 prei
    • 250 gr gepeulde jonge erwten
    • 50 gr peterselie
    • 50 gr postelein


  • Bereiding:

    • Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken
    • Verhit de vetstof en fruit de uien hierin
    • Giet de bouillon erbij en voeg de kruiden toe
    • Reinig de aardappelen en de prei, was ze, snijd ze in stukken en voeg ze aan de bouillon
      toe
    • Kook de soep 15 minuten, verwijder de kruiden en zeef de soep
    • Was de erwten, voeg ze aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken
    • Was de peterselie en de postelein, hak ze fijn, voeg ze bij de soep en laat ze even
      meekoken