Aantal personen: 3


  • Ingrediënten

    • 250 gram rundergehakt
    • 250 gram lamsgehakt
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 theelepel zout
    • mespunt peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 eieren
    • 1 kop uitgelekte yoghurt
    • mespunt zout
    • 1 eetlepel paprikapoeder


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200 ° C
    • Meng de 2 soorten gehakt met uitgeperste knoflook, zout en peper goed door
      elkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een ei
    • Braad ze lichtbruin in de olijfolie
    • Scheid van de eieren de dooiers en de eiwitten
    • Klop de yoghurt los met de eidooiers
    • Voeg zout en paprikapoeder toe
    • Klop de eiwitten apart stijf en meng die erdoor
    • Schep de gehaktballen met het braadvocht in een vuurvaste schaal en giet het
      yoghurtmengsel erover
    • Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven