Aantal personen: 3
-
Ingrediënten- 250 gram rundergehakt
- 250 gram lamsgehakt
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel zout
- mespunt peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eieren
- 1 kop uitgelekte yoghurt
- mespunt zout
- 1 eetlepel paprikapoeder
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200 ° C
- Meng de 2 soorten gehakt met uitgeperste knoflook, zout en peper goed door
elkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een ei - Braad ze lichtbruin in de olijfolie
- Scheid van de eieren de dooiers en de eiwitten
- Klop de yoghurt los met de eidooiers
- Voeg zout en paprikapoeder toe
- Klop de eiwitten apart stijf en meng die erdoor
- Schep de gehaktballen met het braadvocht in een vuurvaste schaal en giet het
yoghurtmengsel erover - Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven