Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 fijngesneden ui
    • 1 fijngesneden wortel
    • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
    • 1 fijngesneden teentje knoflook
    • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
    • 1/2 eetlepel fijngesneden salie
    • 2 blikken kikkererwten (a 400 gr), uitgelekt
    • 1 liter kippenbouillon
    • 200 gr penne (pasta)
    • 2 tomaten in stukjes
    • 6 eetlepels pesto
    • Zout
    • Cayennepeper
    • 40 gr geraspte pecorino (harde Italiaanse kaas)


  • Bereiding:

    • Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en
      salie ± 5 minuten
    • Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee
    • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken
    • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
    • Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer
      die
    • Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door
      en laat alles nog enkele minuten koken
    • Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak
    • Geef de pecorino er apart bij