Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 eetlepels olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden wortel
- 1 fijngesneden stengel bleekselderij
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
- 1/2 eetlepel fijngesneden salie
- 2 blikken kikkererwten (a 400 gr), uitgelekt
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gr penne (pasta)
- 2 tomaten in stukjes
- 6 eetlepels pesto
- Zout
- Cayennepeper
- 40 gr geraspte pecorino (harde Italiaanse kaas)
-
Bereiding:- Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en
salie ± 5 minuten - Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
- Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer
die - Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door
en laat alles nog enkele minuten koken - Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak
- Geef de pecorino er apart bij
- Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en