Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 2 dungesneden varkensfiletlapjes
    • 2 tomaten
    • 30 gram gemalen parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels tomatenpuree, in plakjes
    • 2 theelepels groene pesto
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 125 gram mozzarella
    • 4 plakjes katenspek
    • Cayennepeper
    • Zwarte peper uit de molen
    • Zeezout
    • 10 zwarte olijven
    • Verse basilicumblaadjes


  • Bereiding:

    • Maak in een kommetje een sausje van de tomatenpuree, pesto, olijfolie, cayennepeper, peper en zeezout
    • Strijk het sausje aan beide kanten van de varkenslapjes en laat minstens een uur trekken
    • Verwarm de oven voor op 200 ° C
    • Bestrijk de varkenslapjes aan beide kanten met de parmezaanse kaas en bak ze daarna in enkele minuten gaar
    • Bak ondertussen de plakjes tomaat op hoog vuur even aan, doe hetzelfde met de plakjes spek
    • Beleg de schnitzels met de plakjes tomaat, daarboven op de katenspek
    • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg deze als laatste op de schnitzels
    • Dit alles ± 10 minuten in de oven totdat de mozzarella is gesmolten
    • Garneer de schnitzels met een paar blaadjes basilicum en de olijven