aantal personen: 2


  • Ingrediënten:

    • 500 gram rundergehakt
    • 150 gram belegen geraspte kaas
    • 1 gesnipperd ui
    • halve rode paprika in stukjes
    • halve groene paprika in stukjes
    • 50 gram gedroogde tomaten in olie, in stukjes
    • 50 gram olijven zonder pit in vieren
    • 1 eetlepel italiaanse kruiden
    • 2 eieren
    • peper, zout
    • 3 eetlepels gebuild of volkoren tarwemeel (dit is een koolhydraat maar is in deze hoeveelheid te verwaarlozen bij een vetmaaltijd)


  • Bereiding:
    • Verwarm de oven voor op 180 c.
    • Kneed gehakt, kaas, ui, paprika, tomaatjes, olijven, ital. kruiden, eieren, peper en zout goed door elkaar.
    • Kneed het meel er op het laatst door.
    • Vul het cakeblik (klein en ingevet) met het gehaktmengsel en bak het 40 min. in het midden van de oven.
    • Haal het cakeblik uit de oven en giet overtollig vocht af.
    • Keer het blik voorzichtig om op de bakplaat en zet het gehaktbrood nog 10-15 min. terug in de oven.