aantal personen: 2
-
Ingrediënten:- 500 gram rundergehakt
- 150 gram belegen geraspte kaas
- 1 gesnipperd ui
- halve rode paprika in stukjes
- halve groene paprika in stukjes
- 50 gram gedroogde tomaten in olie, in stukjes
- 50 gram olijven zonder pit in vieren
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 2 eieren
- peper, zout
- 3 eetlepels gebuild of volkoren tarwemeel (dit is een koolhydraat maar is in deze hoeveelheid te verwaarlozen bij een vetmaaltijd)
- Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 c.
- Kneed gehakt, kaas, ui, paprika, tomaatjes, olijven, ital. kruiden, eieren, peper en zout goed door elkaar.
- Kneed het meel er op het laatst door.
- Vul het cakeblik (klein en ingevet) met het gehaktmengsel en bak het 40 min. in het midden van de oven.
- Haal het cakeblik uit de oven en giet overtollig vocht af.
- Keer het blik voorzichtig om op de bakplaat en zet het gehaktbrood nog 10-15 min. terug in de oven.