Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 200 gr erwtjes
    • 200 gr maïskorrels (blik)
    • 2 schoongemaakte inktvissen (diepvries)
    • 2 eetlepels olie
    • 200 gr sojascheuten
    • 1 eetlepel sherry
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 20 blaadjes veldsla
    • 4 radijsjes
    • 2 struikjes witlof
    • Koriander
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Kook de erwtjes en de maïskorrels apart in lichtgezouten water beetgaar en laat beide groenten goed uitlekken
    • Snijd de inktvissen in fijne juliënne en bak deze 2 minuten in de olie
    • Voeg er de erwtjes, de maïskorrels, de sojascheuten, de sherry en de sojasaus aan toe en kruid met koriander, peper en zout
    • Laat het geheel onder voortdurend roeren ± 5 minuten bakken en laat het vervolgens afkoelen
    • Was de veldsla en laat ze uitlekken
    • Was de radijsjes en snijd ze in juliënne
    • Schep de inktvissalade in het midden van 4 borden, leg rond elk bergje salade 5 gewassen witlofblaadjes en verdeel er de radijsjuliënne over
    • Werk af met veldsla