Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 200 gr erwtjes
- 200 gr maïskorrels (blik)
- 2 schoongemaakte inktvissen (diepvries)
- 2 eetlepels olie
- 200 gr sojascheuten
- 1 eetlepel sherry
- 1 eetlepel sojasaus
- 20 blaadjes veldsla
- 4 radijsjes
- 2 struikjes witlof
- Koriander
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Kook de erwtjes en de maïskorrels apart in lichtgezouten water beetgaar en laat beide groenten goed uitlekken
- Snijd de inktvissen in fijne juliënne en bak deze 2 minuten in de olie
- Voeg er de erwtjes, de maïskorrels, de sojascheuten, de sherry en de sojasaus aan toe en kruid met koriander, peper en zout
- Laat het geheel onder voortdurend roeren ± 5 minuten bakken en laat het vervolgens afkoelen
- Was de veldsla en laat ze uitlekken
- Was de radijsjes en snijd ze in juliënne
- Schep de inktvissalade in het midden van 4 borden, leg rond elk bergje salade 5 gewassen witlofblaadjes en verdeel er de radijsjuliënne over
- Werk af met veldsla