Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 250 gr half-om-halfgehakt
- Zout
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel djinten
- 1 theelepel koenjit
- 1/8 blok santen
- 2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko)
- 8 sprietjes bieslook
Bereiding:
- Pel en snipper de ui
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten
- Pers de knoflook erboven uit
- Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak het gehakt rul
- Verkruimel de santen erboven
- Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten gaar worden
- Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn
- Geef er rijst en taugésalade bij