Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr half-om-halfgehakt
  • Zout
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel djinten
  • 1 theelepel koenjit
  • 1/8 blok santen
  • 2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko)
  • 8 sprietjes bieslook

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten
  3. Pers de knoflook erboven uit
  4. Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak het gehakt rul
  5. Verkruimel de santen erboven
  6. Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten gaar worden
  7. Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn
  8. Geef er rijst en taugésalade bij