Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr tartaar
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels ketjap manis
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 750 gr aardappelen
    • 1 pakket panklare hutspotgroenten (inhoud 1 kg)
    • 2 kippenbouillontabletten
    • 1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente Conimex)
    • 1 eetlepel boter
    • Zout
    • Peper
    • Aluminiumfolie


  • Bereiding:

    • Doe de tartaar in een kom
    • Pel de knoflook en pers die erboven uit
    • Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar
    • Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast
    • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water
    • Verwarm de schaal voor
    • Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken
    • Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken
    • Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin
    • Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af
    • Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en laat het ± 3 minuten zachtjes bakken
    • Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar
    • Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda’s)