Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr tartaar
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 750 gr aardappelen
- 1 pakket panklare hutspotgroenten (inhoud 1 kg)
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente Conimex)
- 1 eetlepel boter
- Zout
- Peper
- Aluminiumfolie
-
Bereiding:- Doe de tartaar in een kom
- Pel de knoflook en pers die erboven uit
- Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar
- Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water
- Verwarm de schaal voor
- Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken
- Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af
- Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en laat het ± 3 minuten zachtjes bakken
- Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar
- Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden
- Breng op smaak met zout en peper
- Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda’s)