Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • Een stukje kokos van ± 1/4 kokosnoot
    • 1 1/2 eetlepel olie
    • 350 gr Quornstukjes
    • 2 theelepels garam masala
    • Peper
    • Zout
    • 50 gr gezouten cashewnoten
    • 1 dl Griekse yoghurt op kamertemperatuur
    • 4 dl melk
    • 1 zakje aardappelpureepoeder (uit een pakje met 2 zakjes)
    • 500 gr panklare, fijngesneden andijvie
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook


  • Bereiding:

    • Schaaf voor de garnering met een kaasschaaf ± 3 eetlepels kokosschilfers van de
      kokos en rasp de rest fijn
    • Verhit de olie en bak de Quornstukjes met de garam masala, peper en zout naar smaak en
      de cashewnoten omscheppend in 7 minuten bruin
    • Voeg de yoghurt en 1 dl warm water toe en verwarm op een laag vuur, niet meer koken!
    • Breng intussen de melk met 3 dl water aan de kook
    • Roer er met een garde de inhoud van het zakje aardappelpureepoeder door
    • Schep er de andijvie en de geraspte kokos, het kerriepoeder en wat peper en zout naar
      smaak door en warm alles al omscheppend door
    • Verdeel de Quornstukjes over de stamppot en garneer met bieslook en
      kokosschilfers