aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 ossehaasbiefstukjes van 100-125 g (tournedos)

    • 8 iets dikker gesneden plakjes gerookt ontbijtspek

    • Keukengaren

    • Bakboter

    • 6 sjalotjes

    • 4 tenen knoflook

    • 1 rode paprika

    • 1 groene paprika

    • Gemengde peperkorrels

    • 2 takjes rozemarijn

    • 600 g nieuwe aardappelen

    • Olie

    • 1 theelepel tijmblaadjes

    • Peper uit de molen


  • Bereiding:


    • De dikke biefstukjes (filetsteak, uit de ossehaas) rondom in 2 lapjes ontbijtspek wikkelen en een stukje keukengaren erom binden

    • De sjalotjes pellen en heel laten of in kwarten snijden, de knoflookteentjes pellen en halveren

    • De paprika in mooie wybers snijden en een eetlepel gemengde peperkorrels wat fijner hakken

    • Een koekepan voorverhitten, 50 g bakboter erin smelten op halfhoog vuur en hierin de biefstukjes aan beide kanten 2 minuten bakken

    • De ‘groenten’, takjes rozemarijn en peper bij de biefstukjes scheppen en samen nog 2 minuten bakken

    • De aardappelen schoonboenen, in kwarten snijden, 15 minuten koken, dan in olie met wat bakboter 10 minuten bakken, met de tijmblaadjes en wat peper