aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 ossehaasbiefstukjes van 100-125 g (tournedos) -
8 iets dikker gesneden plakjes gerookt ontbijtspek -
Keukengaren -
Bakboter -
6 sjalotjes -
4 tenen knoflook -
1 rode paprika -
1 groene paprika -
Gemengde peperkorrels -
2 takjes rozemarijn -
600 g nieuwe aardappelen -
Olie -
1 theelepel tijmblaadjes -
Peper uit de molen
-
-
Bereiding:-
De dikke biefstukjes (filetsteak, uit de ossehaas) rondom in 2 lapjes ontbijtspek wikkelen en een stukje keukengaren erom binden -
De sjalotjes pellen en heel laten of in kwarten snijden, de knoflookteentjes pellen en halveren -
De paprika in mooie wybers snijden en een eetlepel gemengde peperkorrels wat fijner hakken -
Een koekepan voorverhitten, 50 g bakboter erin smelten op halfhoog vuur en hierin de biefstukjes aan beide kanten 2 minuten bakken -
De ‘groenten’, takjes rozemarijn en peper bij de biefstukjes scheppen en samen nog 2 minuten bakken -
De aardappelen schoonboenen, in kwarten snijden, 15 minuten koken, dan in olie met wat bakboter 10 minuten bakken, met de tijmblaadjes en wat peper
-