aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 750 g mals rundsvlees (bv. filet)

    • 2 uien

    • 3 knoflookteentjes

    • 1 dl soja-olie

    • Peper

    • Zout Voor de Kreoolse rijst:

    • 1/4 ui

    • Boter

    • 250 g rijst

    • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor het garnituur:

    • 2 tomaten

    • 1/4 ui

    • 2 bakjes Parijse champignons

    • Boter

    • Verse bieslook


  • Bereiding:


    • Snijd het rundsvlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm

    • Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes

    • Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies

    • Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng met de soja-olie en wat peper en zout

    • Marineer de spiesjes gedurende 30 minuten in deze knoflookmarinade

    • Bereid ondertussen de Kreoolse rijst

    • Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter

    • Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water

    • Laat de rijst ongeveer 15 a 20 minuten gaar- sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm

    • Maak de garnituur

    • Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes

    • Neem 1/4 ui en snipper hem fijn

    • Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een nootje boter

    • Voeg er de tomaten aan toe

    • Houd de bereiding warm op de barbecue

    • Grilleer het vlees langs beide kanten

    • Plaats op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes

    • Leg de gegrilde rundsvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook