aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
750 g mals rundsvlees (bv. filet) -
2 uien -
3 knoflookteentjes -
1 dl soja-olie -
Peper -
Zout Voor de Kreoolse rijst: -
1/4 ui -
Boter -
250 g rijst -
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor het garnituur: -
2 tomaten -
1/4 ui -
2 bakjes Parijse champignons -
Boter -
Verse bieslook
-
-
Bereiding:-
Snijd het rundsvlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm -
Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes -
Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies -
Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng met de soja-olie en wat peper en zout -
Marineer de spiesjes gedurende 30 minuten in deze knoflookmarinade -
Bereid ondertussen de Kreoolse rijst -
Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter -
Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water -
Laat de rijst ongeveer 15 a 20 minuten gaar- sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm -
Maak de garnituur -
Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes -
Neem 1/4 ui en snipper hem fijn -
Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een nootje boter -
Voeg er de tomaten aan toe -
Houd de bereiding warm op de barbecue -
Grilleer het vlees langs beide kanten -
Plaats op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes -
Leg de gegrilde rundsvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook
-