aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 4 runderlappen a 100 gr
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 teentje knoflook
- Peper
- Zout
- 40 gr bloem
- 50 gr boter
- 100 gr zilveruitjes
- 150 gr spekblokjes
- 200 gr kleine champignons
- 6 dl bouillon
- 1 laurierblad
- Stukje prei
- Mespunt gedroogde tijm
- Peterselie
-
Bereiding:- Leg het vlees in een ondiepe schaal en bedruppel het met de azijn
- Pers de knoflook erboven uit en bestrooi het vlees met peper en zout
- Laat de schaal enkele uren staan en draai de lappen af en toe om
- Dep ze dan droog en bestrooi ze met de bloem
- Smelt de boter in een ovenschaal, bak het vlees daarin rondom bruin enneem het dan uit de schaal
- Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ze met de spekblokjes en de champignons bij de boter
- Fruit ze in enkele minuten lichtbruin
- Schenk dan de bouillon in de schaal, roer de aanbaksels los en breng het geheel aan de kook
- Voeg het vlees, de laurier,de tomatenpuree, het stukje prei en de tijm toe, sluit de pan goed af en laat het vlees in een op
175øC voorverwarmde oven in 1 1/2-2 uur gaar stoven - Neem de laurier en de prei uit de schaal en voeg evt. nog wat peper en zout toe
- Bestrooi het gerecht met peterselie