aantal personen: 4


  • Ingrediënten:

    • 4 runderlappen a 100 gr
    • 2 eetlepels wijnazijn
    • 1 teentje knoflook
    • Peper
    • Zout
    • 40 gr bloem
    • 50 gr boter
    • 100 gr zilveruitjes
    • 150 gr spekblokjes
    • 200 gr kleine champignons
    • 6 dl bouillon
    • 1 laurierblad
    • Stukje prei
    • Mespunt gedroogde tijm
    • Peterselie


  • Bereiding:

    • Leg het vlees in een ondiepe schaal en bedruppel het met de azijn
    • Pers de knoflook erboven uit en bestrooi het vlees met peper en zout
    • Laat de schaal enkele uren staan en draai de lappen af en toe om
    • Dep ze dan droog en bestrooi ze met de bloem
    • Smelt de boter in een ovenschaal, bak het vlees daarin rondom bruin enneem het dan uit de schaal
    • Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ze met de spekblokjes en de champignons bij de boter
    • Fruit ze in enkele minuten lichtbruin
    • Schenk dan de bouillon in de schaal, roer de aanbaksels los en breng het geheel aan de kook
    • Voeg het vlees, de laurier,de tomatenpuree, het stukje prei en de tijm toe, sluit de pan goed af en laat het vlees in een op
      175øC voorverwarmde oven in 1 1/2-2 uur gaar stoven
    • Neem de laurier en de prei uit de schaal en voeg evt. nog wat peper en zout toe
    • Bestrooi het gerecht met peterselie