aantal personen: ??

  • Ingrediënten
    • 5 eidooiers
    • 100 gr fructose
    • 6 eetlepels heel sterke koffie of oploskoffie
    • 3 blaadjes witte gelatine
    • 3/4 l slagroom

  • Bereiding:
    • Eerstde koffie maken, die moet namelijk koud zijn voor gebruik
    • De blaadjes gelatine weken in koud water
    • De eidooiers, fructose en de KOUDE koffie in een grote kom zeer luchtig kloppen met een mixer. ( 5 à 10 minuten )
    • De kom in een grote pan met kokend water plaatsen en de inhoud verder blijven kloppen ( ondertussen het water niet
      borrelend aan de kook houden ) tot het een crèmigemassa is geworden. De crème moet heet zijn
    • De gelatine uitknijpen en meteen door de nog hete crème kloppen
    • De kom nu in koud water plaatsen om af te koelen en nu en dan omroeren
    • Intussen de slagroom zeer stijf kloppen
    • Als de crème voldoende afgekoeld is maar nog niet dik, de slagroom er voorzichtig
      doorheen scheppen
    • De massa in een grote puddingvorm gieten, of in verschillende
      kleine potjes en in de diepvries plaatsen


      Met dank aan Denise Dene