aantal personen: ??
- Ingrediënten
- 5 eidooiers
- 100 gr fructose
- 6 eetlepels heel sterke koffie of oploskoffie
- 3 blaadjes witte gelatine
- 3/4 l slagroom
- Bereiding:
- Eerstde koffie maken, die moet namelijk koud zijn voor gebruik
- De blaadjes gelatine weken in koud water
- De eidooiers, fructose en de KOUDE koffie in een grote kom zeer luchtig kloppen met een mixer. ( 5 Ã 10 minuten )
- De kom in een grote pan met kokend water plaatsen en de inhoud verder blijven kloppen ( ondertussen het water niet
borrelend aan de kook houden ) tot het een crèmigemassa is geworden. De crème moet heet zijn - De gelatine uitknijpen en meteen door de nog hete crème kloppen
- De kom nu in koud water plaatsen om af te koelen en nu en dan omroeren
- Intussen de slagroom zeer stijf kloppen
- Als de crème voldoende afgekoeld is maar nog niet dik, de slagroom er voorzichtig
doorheen scheppen - De massa in een grote puddingvorm gieten, of in verschillende
kleine potjes en in de diepvries plaatsen
Met dank aan Denise Dene