Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 6 eidooiers
- 100 gr honing
- 3 dl slagroom
- (1 eetlepels kaneellikeur)
- 6 halve perziken (blik, uitgelekt), in blokjes
- (suiker)
- 4 eenpersoonssoufflévormpjes
- Stevig papier
- Keukentouw
-
Bereiding:- Bind een reep papier met keukentouw als een kraag om de soufflévormpjes,
- Laat de kraag 6 cm boven de rand uitsteken
- Klop de eidooiers en de honing in een kom op een pan heet water (au bain-marie) tot een dik, romig mengsel en laat dit al roerend afkoelen
- Klop de slagroom lobbig en spatel hem (met de kaneellikeur) door het dooiermengsel
- Schenk de honingparfait in de vormpjes en laat in de diepvriezer minstens 6 uur bevriezen
- Pureer de perziken en voeg eventueel wat suiker toe
- Verwijder voor het serveren de kraag
- Geef de perzikpuree er apart bij