Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 6 eidooiers
    • 100 gr honing
    • 3 dl slagroom
    • (1 eetlepels kaneellikeur)
    • 6 halve perziken (blik, uitgelekt), in blokjes
    • (suiker)
    • 4 eenpersoonssoufflévormpjes
    • Stevig papier
    • Keukentouw


  • Bereiding:

    • Bind een reep papier met keukentouw als een kraag om de soufflévormpjes,
    • Laat de kraag 6 cm boven de rand uitsteken
    • Klop de eidooiers en de honing in een kom op een pan heet water (au bain-marie) tot een dik, romig mengsel en laat dit al roerend afkoelen
    • Klop de slagroom lobbig en spatel hem (met de kaneellikeur) door het dooiermengsel
    • Schenk de honingparfait in de vormpjes en laat in de diepvriezer minstens 6 uur bevriezen
    • Pureer de perziken en voeg eventueel wat suiker toe
    • Verwijder voor het serveren de kraag
    • Geef de perzikpuree er apart bij