• Ingrediënten

    • 5 dl melk
    • 150 gr honing
    • 6 eidooiers
    • 75 gr suiker
    • 100 gr crème fraîche


  • Bereiding:

    • Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop tot het mengsel een lint vormt
    • Breng de melk met de honing in een pan aan de kook en schenk de kokende melk al roerend bij het dooiermengsel
    • Schenk het terug in de pan en laat het geheel al roerend met een spatel op laag vuur zo dik worden dat het mengsel aan de spatel ‘hangt’
    • Laat het mengsel beslist niet koken, want anders gaat het schiften
    • Schenk het mengsel door een puntzeef in een kom en roer het op een ijsbad tot het is afgekoeld
    • Zeef het mengsel, nadat het is afgekoeld door een puntzeef in de ijsmachine en laat deze ± 10 minuten draaien, zodat het ijs nog heel zacht is
    • Voeg de crème fraîche toe en draai nogmaals 20 minuten (afhankelijk van het type ijsmachine), tot het ijs stevig is
    • Serveer het ijs direct of bewaar het tot gebruik in de diepvries, maar alleen voor een korte tijd
    • Schep 1 lepel honingijs in een gekoeld koffiekopje en schenk hier een beetje hete koffie over
    • Doe dit aan tafel, zodat u het contrast van heel heet en heel koud kunt proeven