• IngrediĆ«nten

    • 1/2 liter espresso of sterk gezette koffie
    • 1/4 liter gesteriliseerde melk
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels koffielikeur
    • 1 1/4 dl slagroom


  • Bereiding:

    • Verwarm de espresso met de melk en los de suiker erin op
    • Roer de likeur erdoor en laat afkoelen
    • Schenk het mengsel in een ijslaatje of ander stevig bakje en zet het in de diepvriezer
    • Roer het mengsel na 1 uur met een vork los en zet het terug in de diepvriezer
    • Laat het nog minstens 4 uur in de vriezer staan en roer het elk half uur met een vork los, zodat de ijskristallen niet te groot worden
    • Zet 1 uur voor het serveren 4 hoge glazen in de koelkast
    • Klop de slagroom stijf, eventueel met wat suiker
    • Verdeel de granita over de glazen en garneer met de slagroom
    • Zet lange lepels in de glazen en serveer direct