-
Ingrediënten- 1/2 liter espresso of sterk gezette koffie
- 1/4 liter gesteriliseerde melk
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels koffielikeur
- 1 1/4 dl slagroom
-
Bereiding:- Verwarm de espresso met de melk en los de suiker erin op
- Roer de likeur erdoor en laat afkoelen
- Schenk het mengsel in een ijslaatje of ander stevig bakje en zet het in de diepvriezer
- Roer het mengsel na 1 uur met een vork los en zet het terug in de diepvriezer
- Laat het nog minstens 4 uur in de vriezer staan en roer het elk half uur met een vork los, zodat de ijskristallen niet te groot worden
- Zet 1 uur voor het serveren 4 hoge glazen in de koelkast
- Klop de slagroom stijf, eventueel met wat suiker
- Verdeel de granita over de glazen en garneer met de slagroom
- Zet lange lepels in de glazen en serveer direct