Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 4 bolletjes gember
    • 1 dl gembersiroop
    • 1/4 liter blanke vla
    • 1/8 liter slagroom
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 4 eetlepels crème de cacao
    • 2 gembernootjes in chocolade of gesuikerde gembernootjes


  • Bereiding:

    • Hak de gemberbolletjes heel fijn en roer ze met de gembersiroop door de blanke via
    • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel 2/3 van de room luchtig door het vlamengsel
    • Laat dit mengsel in een open diepvriesdoos in de diepvries in ± 2 uur bevriezen
    • Roer het elk half uur goed door
    • Doe de rest van de slagroom over in een spuitzak met kartelmond
    • Schep het ijs met een ijsbolletjestang in 2 wijde, hoge coupes
    • Schenk de crème de cacao erover, spuit er een toef slagroom op en garneer met de gembernootjes