Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 4 bolletjes gember
- 1 dl gembersiroop
- 1/4 liter blanke vla
- 1/8 liter slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- 4 eetlepels crème de cacao
- 2 gembernootjes in chocolade of gesuikerde gembernootjes
-
Bereiding:- Hak de gemberbolletjes heel fijn en roer ze met de gembersiroop door de blanke via
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel 2/3 van de room luchtig door het vlamengsel
- Laat dit mengsel in een open diepvriesdoos in de diepvries in ± 2 uur bevriezen
- Roer het elk half uur goed door
- Doe de rest van de slagroom over in een spuitzak met kartelmond
- Schep het ijs met een ijsbolletjestang in 2 wijde, hoge coupes
- Schenk de crème de cacao erover, spuit er een toef slagroom op en garneer met de gembernootjes