-
Ingrediënten- 850 gr aardbeien
- 5 dl Rosé d’Anjou
- 1 dl aardbeienlimonadesiroop
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 1 sinaasappel in plakken
- 1 limoen in plakken
- 200 gr suiker
- Het sap van 1 citroen
- Voor de garnering:
- 4 cigarettes Russes (koekrolletjes)
- 4 takjes munt
- Poedersuiker
-
Bereiding:- Overgiet 400 gr aardbeien in een kom met de rosé en de limonadesiroop
- Voeg het kaneelstokje, de steranijs, de sinaasappel- en de limoenplakken toe en laat in de koelkast 24 uur marineren
- Breng de suiker en 2 dl water aan de kook en laat flink koken tot de suiker is opgelost
- Laat afkoelen
- Pureer 450 gr aardbeien met de afgekoelde suikerstroop en het citroensap en voeg 1 dl ijskoud water toe
- Schenk het mengsel in de ijsmachine met draaiende motor en laat 40 minuten draaien tot een stevig, glad sorbetijs
- Of Schep het in een ijslaatje en laat het in 3 uur bevriezen
- Schep het tussentijds regelmatig door
- Verdeel de gemarineerde aardbeien met een schepje vocht over de ijscoupes
- Leg er een bolletje sorbetijs op en garneer met een koekje en een takje munt
- Bestuif met poedersuiker