• Ingrediënten

    • 850 gr aardbeien
    • 5 dl Rosé d’Anjou
    • 1 dl aardbeienlimonadesiroop
    • 1 kaneelstokje
    • 2 steranijs
    • 1 sinaasappel in plakken
    • 1 limoen in plakken
    • 200 gr suiker
    • Het sap van 1 citroen
    • Voor de garnering:
    • 4 cigarettes Russes (koekrolletjes)
    • 4 takjes munt
    • Poedersuiker


  • Bereiding:

    • Overgiet 400 gr aardbeien in een kom met de rosé en de limonadesiroop
    • Voeg het kaneelstokje, de steranijs, de sinaasappel- en de limoenplakken toe en laat in de koelkast 24 uur marineren
    • Breng de suiker en 2 dl water aan de kook en laat flink koken tot de suiker is opgelost
    • Laat afkoelen
    • Pureer 450 gr aardbeien met de afgekoelde suikerstroop en het citroensap en voeg 1 dl ijskoud water toe
    • Schenk het mengsel in de ijsmachine met draaiende motor en laat 40 minuten draaien tot een stevig, glad sorbetijs
    • Of Schep het in een ijslaatje en laat het in 3 uur bevriezen
    • Schep het tussentijds regelmatig door
    • Verdeel de gemarineerde aardbeien met een schepje vocht over de ijscoupes
    • Leg er een bolletje sorbetijs op en garneer met een koekje en een takje munt
    • Bestuif met poedersuiker