Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 2 middelgrote moesappelen
    • Citroensap
    • 25 gr rozijnen
    • 2 theelepels kaneel
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel custard
    • 2 plakjes bladerdeeg
    • 2 minipakjes slagroomijs (Hertog)


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op ± 200°C
    • Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en besprenkel die met wat citroensap
    • Wel de rozijnen ± 10 minuten in heet water (tegen de kook aan)
    • Voeg de kristalsuiker, de kaneel en de custard aan de appelblokjes toe en meng dit goed door elkaar
    • Laat de gewelde rozijnen uitlekken en schep ze door het appelmengsel
    • Rol de ontdooide bladerdeegplakken iets uit en verdeel er het appelmengsel over
    • Vouw de flappen dicht en druk de randen goed aan (maak ze eventueel met wat water nat)
    • Strooi de bruine basterdsuiker over de flappen en druk iets aan
    • Leg de flappen in het midden van de oven en bak ze in ± 15 minuten gaar
    • Leg de appelflappen op een bordje en schep het roomijs ernaast