• Ingrediënten

    • 1/2 liter banketbakkersroomijs (bak á 1 liter)
    • 75 gr boerenjongens
    • 8 bitterkoekjes
    • 200 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 1 1/2 dl melk
    • 1/2 dl Warsteiner Pils (flesje á 30 cl)
    • 30 gr boter
    • Poedersuiker


  • Bereiding:

    • Laat het roomijs in ± 10 minuten iets zachter worden
    • Laat de boerenjongens uitlekken, roer ze door het ijs en zet het ijs ± 1 uur terug in de vriezer
    • Hak de bitterkoekjes fijn
    • Meng de bloem met het zout, maak een kuiltje in de bloem en breek het ei hierin
    • Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag
    • Roer het pils en de bitterkoekjes door het beslag
    • Verhit een klontje boter in de koekenpan, bak hierin 3 kleine dikke pannenkoekjes en houd die onder aluminiumfolie warm
    • Herhaal dit 3 keer en bestrooi de pannenkoekjes met poedersuiker
    • Serveer de drie-in-de-pan met het boerenjongensijs