-
Ingrediënten- 1/2 liter banketbakkersroomijs (bak á 1 liter)
- 75 gr boerenjongens
- 8 bitterkoekjes
- 200 gr bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei
- 1 1/2 dl melk
- 1/2 dl Warsteiner Pils (flesje á 30 cl)
- 30 gr boter
- Poedersuiker
-
Bereiding:- Laat het roomijs in ± 10 minuten iets zachter worden
- Laat de boerenjongens uitlekken, roer ze door het ijs en zet het ijs ± 1 uur terug in de vriezer
- Hak de bitterkoekjes fijn
- Meng de bloem met het zout, maak een kuiltje in de bloem en breek het ei hierin
- Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag
- Roer het pils en de bitterkoekjes door het beslag
- Verhit een klontje boter in de koekenpan, bak hierin 3 kleine dikke pannenkoekjes en houd die onder aluminiumfolie warm
- Herhaal dit 3 keer en bestrooi de pannenkoekjes met poedersuiker
- Serveer de drie-in-de-pan met het boerenjongensijs