• IngrediĆ«nten

    • 50 gr rozijnen
    • 3 eetlepels Sandeman Soleo sherry
    • 50 gr boter
    • 2 geschilde appels in blokjes
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 65 gr suiker
    • 1 dl appelsap
    • 1/2 in de lengte opengesneden vanillestokje
    • 1 liter Hertog bitterkoekjesijs
    • 2 dl slagroom
    • 4 Verkade koekjes Chocolade Dromen
    • 4 takjes munt


  • Bereiding:

    • Week de rozijnen 30 minuten in 2 eetlepels sherry
    • Smelt de boter en bak de appelblokjes zachtjes 2 minuten
    • Strooi er de kaneel en 50 gr suiker over, schenk het appelsap erbij en breng het aan de kook
    • Schep er het vanillestokje en de rozijnen met het weekvocht door en stoof ze 2 minuten mee
    • Breng het mengsel op smaak met de rest van de sherry en laat afkoelen
    • Klop de slagroom stijf met 15 gr suiker
    • Verdeel het ijs over 4 coupes, schep het appelmengsel erop en garneer met de slagroom, een koekje en een takje munt