-
Ingrediƫnten- 50 gr rozijnen
- 3 eetlepels Sandeman Soleo sherry
- 50 gr boter
- 2 geschilde appels in blokjes
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 65 gr suiker
- 1 dl appelsap
- 1/2 in de lengte opengesneden vanillestokje
- 1 liter Hertog bitterkoekjesijs
- 2 dl slagroom
- 4 Verkade koekjes Chocolade Dromen
- 4 takjes munt
-
Bereiding:- Week de rozijnen 30 minuten in 2 eetlepels sherry
- Smelt de boter en bak de appelblokjes zachtjes 2 minuten
- Strooi er de kaneel en 50 gr suiker over, schenk het appelsap erbij en breng het aan de kook
- Schep er het vanillestokje en de rozijnen met het weekvocht door en stoof ze 2 minuten mee
- Breng het mengsel op smaak met de rest van de sherry en laat afkoelen
- Klop de slagroom stijf met 15 gr suiker
- Verdeel het ijs over 4 coupes, schep het appelmengsel erop en garneer met de slagroom, een koekje en een takje munt