Aantal personen: 4-6


  • Ingrediënten

    • 3 citroenen
    • 3 limoenen
    • 325 gr kristalsuiker
    • Een citroenschiltrekker (zesteur)
    • IJsmachine of ijslaatje


  • Bereiding:

    • Schil de citroenen en limoenen met de citroentrekker, zodat dunne reepjes schil ontstaan en pers de vruchten uit
    • Breng het citroen- en limoensap met 175 gr kristalsuiker en 2 1/2 dl water aan de kook en laat ± 2 minuten zachtjes doorkoken
    • Laat het mengsel afkoelen en draai het in 30 minuten in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in ± 6 uur bevriezen
    • Schep het ijs bij het bevriezen in het ijslaatje enkele malen door
    • Kook de reepjes citroen- en limoenschil ± 1 minuut in ruim kokend water
    • Spoel ze met koud water af en dep ze droog
    • Breng 150 gr kristalsuiker en 1 dl water aan de kook, voeg de reepjes schil toe en kook ze op zacht vuur ± 5 minuten mee
    • Schep de reepjes schil uit de siroop en laat ze in een zeef uitlekken
    • Verdeel het ijs over de glazen en strooi de reepjes schil erover