Aantal personen: 4-6
-
Ingrediënten- 3 citroenen
- 3 limoenen
- 325 gr kristalsuiker
- Een citroenschiltrekker (zesteur)
- IJsmachine of ijslaatje
-
Bereiding:- Schil de citroenen en limoenen met de citroentrekker, zodat dunne reepjes schil ontstaan en pers de vruchten uit
- Breng het citroen- en limoensap met 175 gr kristalsuiker en 2 1/2 dl water aan de kook en laat ± 2 minuten zachtjes doorkoken
- Laat het mengsel afkoelen en draai het in 30 minuten in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in ± 6 uur bevriezen
- Schep het ijs bij het bevriezen in het ijslaatje enkele malen door
- Kook de reepjes citroen- en limoenschil ± 1 minuut in ruim kokend water
- Spoel ze met koud water af en dep ze droog
- Breng 150 gr kristalsuiker en 1 dl water aan de kook, voeg de reepjes schil toe en kook ze op zacht vuur ± 5 minuten mee
- Schep de reepjes schil uit de siroop en laat ze in een zeef uitlekken
- Verdeel het ijs over de glazen en strooi de reepjes schil erover