-
Ingrediënten- 6 citroenen
- 325 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 3 sinaasappels
- 1 dl Grand Marnier
- 1 eetlepel ongezouten hazelnoten
- 3 dl water
-
Bereiding:- Was de citroenen goed en snijd de schil er met een scherp mesje dun af
- Pers de citroenen uit
- Breng het water met de basterdsuiker in een steelpan aan de kook en los de suiker, al roerend met een houten lepel suiker op
- Voeg de citroenschillen toe en laat ± 10 minuten koken
- Laat het afkoelen, voeg het Citroensap toe en verwijder de citroenschil
- Schenk het mengsel in een lage diepvriesdoos (inh 1 1/2 liter) en laat het zonder deksel ± 30 minuten in de vriezer bevriezen
- Maak het ijs met een vork van de rand van de doos los en klop het tot een gladde massa los
- Laat het weer 30 minuten bevriezen, klop weer los en herhaal dit nog eenmaal
- Splits het ei en klop het eiwit in een kom stijf (de dooier wordt niet gebruikt)
- Voeg het ijs toe, schep het door het eiwit en doe het mengsel terug in de diepvriesdoos
- Laat het ± 30 minuten bevriezen, klop het met een vork los en herhaal dit tweemaal
- Snijd van 1 sinaasappel 4 plakjes af
- Schil de rest van de sinaasappels en verwijder de witte velletjes
- Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes met een scherp mesje
- Halveer de partjes en doe ze in een kom
- Schenk de Grand Marnier erover en laat het, onder af en toe omscheppen, ± 1 uur staan
- Hak de hazelnoten grof
- Neem het ijs ± 5 minuten voor het gebruik uit de vriezer, verdeel het met een ijsbolletjestang over 4 schaaltjes, schep er de sinaasappel met het vocht over en garneer met de plakjes sinaasappel