• Ingrediënten

    • 6 citroenen
    • 325 gr witte basterdsuiker
    • 1 ei
    • 3 sinaasappels
    • 1 dl Grand Marnier
    • 1 eetlepel ongezouten hazelnoten
    • 3 dl water


  • Bereiding:

    • Was de citroenen goed en snijd de schil er met een scherp mesje dun af
    • Pers de citroenen uit
    • Breng het water met de basterdsuiker in een steelpan aan de kook en los de suiker, al roerend met een houten lepel suiker op
    • Voeg de citroenschillen toe en laat ± 10 minuten koken
    • Laat het afkoelen, voeg het Citroensap toe en verwijder de citroenschil
    • Schenk het mengsel in een lage diepvriesdoos (inh 1 1/2 liter) en laat het zonder deksel ± 30 minuten in de vriezer bevriezen
    • Maak het ijs met een vork van de rand van de doos los en klop het tot een gladde massa los
    • Laat het weer 30 minuten bevriezen, klop weer los en herhaal dit nog eenmaal
    • Splits het ei en klop het eiwit in een kom stijf (de dooier wordt niet gebruikt)
    • Voeg het ijs toe, schep het door het eiwit en doe het mengsel terug in de diepvriesdoos
    • Laat het ± 30 minuten bevriezen, klop het met een vork los en herhaal dit tweemaal
    • Snijd van 1 sinaasappel 4 plakjes af
    • Schil de rest van de sinaasappels en verwijder de witte velletjes
    • Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes met een scherp mesje
    • Halveer de partjes en doe ze in een kom
    • Schenk de Grand Marnier erover en laat het, onder af en toe omscheppen, ± 1 uur staan
    • Hak de hazelnoten grof
    • Neem het ijs ± 5 minuten voor het gebruik uit de vriezer, verdeel het met een ijsbolletjestang over 4 schaaltjes, schep er de sinaasappel met het vocht over en garneer met de plakjes sinaasappel